Субота, 18.05.2024, 06:59
Вітаю Вас, Гость
Головна » 2021 » Вересень » 17 » Олімпійський тиждень
13:51
Олімпійський тиждень

 З 13 по 17 вересня  у Комунальному закладі «Вороновицький ліцей» пройшов Олімпійський тиждень, приурочений Дню фізичної культури і спорту. Олімпійський тиждень і Всеукраїнський Олімпійський урок – це комплекс заходів, спрямованих на популяризацію спорту, здорового способу життя, розвитку Олімпійського руху в Україні. 

  Протягом тижня діти ознайомились  з історією та традиціями Олімпійських ігор, олімпійськими видами спорту, досягненнями олімпійської та параолімпійської збірних України. Крім того,  ліцеїсти залучались до цікавих та активних спортивних заходів, змагань, перегонів, ігор тощо.

  Класні керівники підготували для учнів  оригінальні види  виховної години. Так, учні початкових класів  працювали у цікавих виховних проектах «Спортивні свята: дні, традиції», «Чому олімпійські ігри - особливі змагання?», виховних годинах «Олімпійські легенди», «Історії виникнення Олімпійських ігор», «Видатні спортсмени України», «Зародження Олімпійських ігор». Середня ланка ліцеїстів брала участь у міні-естафетах «Спорт – це здорово!», «В здоровому тілі – здоровий дух», «Спорт – це виклик, благородство, радість»,  вікторинах «Знавець олімпійського спорту», «Ми – майбутні олімпійці», квестах «В пошуках Олімпійського вогню», «Слідами олімпійців», бесідах «Українські спортсмени про яких говорить увесь світ», «Ваша підтримка – наша перемога», переглядали відео фрагменти із олімпійських змагань «Участь в Олімпійських іграх незалежної України». Старшокласники переглядали відеоролики «Спорт – запорука міцного здоров’я », брали участь у змаганнях з волейболу та баскетболу,  розповідали про власні  досягнення з різних видів спорту.

  Протягом тижня на уроках фізичного виховання учні приймали активну участь у естафетах, змаганнях, міні-турнірі з футболу. Здобувачі освіти мали змогу ознайомитись з викладкою літератури «Хто спортом займається, той сили набирається». Голоскевич О.І. провела з учнями у бібліотеці  змагання на кращого знавця прислів’їв-приказок про спорт та здоров’я.

   Приємним  сюрпризом для молоді стала зустріч з віце-чемпіоном з панкратіону Назаренком Назаром, яку організував вчитель фізичної культури Скалецький Сергій Іванович. Спортсмен лаконічно розповів про свій шлях переможця, про тренування у різних гуртках та секціях, участь у Міжнародних, європейських конкурсах, демонстрував відео з тренувань та фото переможців. На останок Назар закликав учнів не бути байдужими до себе – тренувати не тільки м’язи, а й розум, бути вихованими та толерантними. Такі зустрічі краще тисячі лекцій, адже вони доводять безсмертне прислів’я «Здоров’я – найдорожчий скарб».

Переглядів: 122 | Додав: nechuporuk1984 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]