Субота, 18.05.2024, 07:05
Вітаю Вас, Гость
Головна » 2021 » Вересень » 10 » Міжнародний день грамотності
08:49
Міжнародний день грамотності

Міжнародний день грамотності – це свято, яке присвячене знанням і освіті. Щорічно у нашому закладі проходять цікаві заходи, метою яких є вдосконалення навичок писемності, правил граматики української мови. Так, бібліотекар ліцею Голоскевич Олександра Іванівна провела годину цікавих повідомлень та ознайомила учнів з цікавою та корисною літературою, яка може поглибити їхні знання.

Мета цього дня – нагадати людям про важливість знань, а також збудити інтерес суспільства до навчання. Цікаво, що у 1950 році в половині країн світу 50% або більше дорослого населення (старших 15 років) були неграмотними. На сьогодні така ситуація існує лише у 25 країнах світу, у решті країн рівень неграмотності населення в середньому не перевищує 10%.

Грамотність починається з уміння читати. Якщо ви читаєте 11 сторінок щодня, то ви підтримуєте свої вміння. Але потрібно читати більше цієї норми - саме тоді буде примножуватись інтелект.

Грамотність - це ще й вміння писати. Щоб писати добре,треба вчитися вільно записувати свої думки. Крім того, писемний інтелект - це гарний вклад у майбутню професію.

Немає жодного сумніву в тому, що писемність має важливе значення для всіх людей на Землі. Саме грамотність допомагає завсвоїти найважливіші житєві навички. Вона є основою для здобуття знань, вмінь. У всі часи грамотність вважалась найпершою чеснотою, адже це спосіб сприйняття світу.

Переглядів: 107 | Додав: nechuporuk1984 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]