Субота, 18.05.2024, 06:30
Вітаю Вас, Гость
Головна » 2016 » Вересень » 22 » День здоров'я
09:42
День здоров'я

Спорт – це сила, що дає всім дітям крила

Вже традиційно Вороновицька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1  проводить День здоров’я.  Його мета – допомогти  учням  зрозуміти цінність свого здоров’я та необхідність його збереження.  «Здоров’я – це ще не все, але все інше без нього – ніщо» – так говорить народна мудрість. Проблема збереження здоров’я належить до тих глобальних проблем, вирішення яких зумовлює подальший розвиток суспільства.

Саме тому школа  працює у напрямку формування у дітей засад здорового способу життя, намагається  допомогти їм оволодіти необхідними знаннями, здобути певні вміння та навички, які сприятимуть їхньому життєвому успіху.

16 версня у школі День здоров'я  розпочався загальношкільною лінійкою, на якій діти повторили правила безпечної поведінки у лісі, на дорогах. Директор школи привітав всіх присутніх з Днем здоров’я, згадавши у своїй промові спортивні досягнення школи у минулому році і закликав всіх бути небайдужими до свого здоров’я та вести здоровий спосіб життя.

Екологія – основна із складових здоров’я, тому шкільний колектив щорічно відзначає це свято у лісі. Розпочинається захід з азів туристичної майстерності. Учні облаштовують загонові містечка, розпалюють багаття, готують смачні страви. При цьому кожен учень пам’ятає про власну безпеку та збереження навколишнього середовища.

Діти з нетерпінням очікували на різноманітні конкурси та змагання,на яких проявляли свої знання, здібності, витривалість, рівень підготовки. Всі учасники були активними, згуртованими і прагнули перемог, тому було важко визначити справжніх лідерів. Проте хочеться відзначити переможців:

Конкурс «Облаштування містечка та презентація загону» - учні 5-Б, 11класу;

Конкурс «Знавці лікарських рослин та грибів» - учні 5-Б, 6-Б класів;

Конкурс «Знавці мінералів» - учні 6-А класу;

Конкурс «Перша медична допомога» - учні 10 класу.

Саме спортивні змагання стали доцільним продовженням Дня здоров’я. Учасниками стали учні 5-11 класів. Їх   об’єднав дух чесного суперництва та відчуття відповідальності за результативність командної гри. Журі було суворе та досвідчене. Хочеться відзначити найзгуртованіші класні колективи:

Конкурс «Естафета» І місце – 6-Б, 7-В, 9-А класи;

Конкурс «Перетягування канату» І місце – 5-Б, 6-Б, 7-В, 8-Б, 9-Б,11 класи.

Не залишились осторонь Дня здоров’я наймолодші  його учасники – школярі 1-4 класів. Вони із захоплення переймали досвід проведення цікавого і корисного дозвілля на природі. Активно змагались, грали ігри, пізнавали цікавий світ природи, творили осінні композиції.

Цього дня усі учасники заходу ще раз  переконались, що здоров’я людини – безцінний дар, тому ставитися до свого здоров’я треба бережливо, з турботою та повагою.

День був насичений, цікавий та змістовний, а учні з гарним настроєм та масою позитивних емоцій поверталися додому.

 

О.І.Голоскевич,

                                педагог-організатор Вороновицької СЗШ І-ІІІ ст.№1 

Переглядів: 293 | Додав: tiramisu | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]