Субота, 18.05.2024, 07:05
Вітаю Вас, Гость
Головна » 2021 » Квітень » 1 » Відзначення Дня зустрічі птахів
15:07
Відзначення Дня зустрічі птахів

     Кожна людина захоплюється приємним мелодійним пташиним співом. Тьохкання соловейка, щебет сойки, скрекотання сороки, цвірінькання горобців, чи, навіть, ритмічні постукування дятла, – усе це царство птахів, яке асоціюється із зеленню лісу, запахом хвої і дубів. Теплий квітень - час прильоту до нас пташок із теплих країв. Саме 1 квітня  відзначається День зустрічі птахів.

 Міжнародний день птахів проходить щороку в рамках програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера», адже 1 квітня 1906 року була підписана Міжнародна конвенція з охорони птахів. Птахи населяють усі куточки нашої планети, зачаровують різноманіттям та своїми неперевершеними піснями.

   Традиційно у КЗ "Вороновицький ліцей" проводять заходи, метою яких є звернути увагу здобувачів освіти на проблеми збереження пташиного світу. Цьогоріч, у рамках виховної години, діти малювали, створювали аплікації та фігурки, розв'язували цікаві завдання про різноманіття птаства України.

 Старшокласники вдосконалювали свою майстерність з виготовлення і  розвішування штучних гніздівель для птахів. На виховних годинах діти переглядали відео та презентації, дискутували та створювали проєкти, закликаючи охороняти, дбайливо ставитися до птахів і природи в цілому.

   Турбота про птахів — це не тільки екологічна проблема. Адже, це частинка нашого життя, нашої культури, більше того — нашого світогляду, нашого світовідчуття. Вони щороку приносять нам навесні вістку про зародження ще одного витка життя!

Переглядів: 128 | Додав: nechuporuk1984 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]