Субота, 18.05.2024, 06:17
Вітаю Вас, Гость
Головна » 2019 » Лютий » 21 » У ПАМ’ЯТІ ВОНИ НАЗАВЖДИ ЗАЛИШИЛИСЬ!
16:02
У ПАМ’ЯТІ ВОНИ НАЗАВЖДИ ЗАЛИШИЛИСЬ!

П’ять років тому величезна кількість людських жертв змусила здригнутись українців та вивести їх з “летаргічного сну”. Ми досі прощаємось із загиблими, бо в їх переліку ніяк не поставимо крапку. Який довжелезний… Безкінечний список тих, хто помер за нашу свободу. Наймолодшому було 17, найстаршому – 83. Усі віддано вірили в те, що можуть на краще змінити долю країни. І віддали заради цієї мети найдорожче – життя.

«Небесна сотня» – так називають тих, хто загинув на Майдані. «У пам’яті вони назавжди залишились!», саме під такою назвою була проведена година пам’яті для учнів 7-9 класів Вороновицької СЗШ І-ІІІ ст.№1.

Із слів ведучих Бацінко О., Король А. (8-А кл.), Гудзенко В., Білоус Є., Загарії І., Киричатої О. (8-Б кл.), учасники мали змогу відтворити в пам’яті, події тих страшних лютневих днів 2014року, в ході яких загинуло більше сотні кращих синів і дочок України. До уваги присутніх були представлені хроніки відеоматеріалів про героїв Майдану, які подарували нам свободу, заплативши за це страшною ціною - власним життям. В ході заходу, зі сцени, лунали вірші та пісні, у виконанні Сірохи С. (6-Б кл.), Бевз Д. (11-Б кл.), присвячені тим, хто боровся за волю і кращу долю України.

Цілу Вкраїну затуляли ви собою,

Самі беззахисні на площі у вогні.

Ридало небо, рвалося надвоє,

Бо ще не бачило подібної борні.

Так дорого за волю заплатили,

Такий тернистий до свободи шлях,

Небесну сотню зорі освітили,

Щоби безсмертною лишилась у віках.

Хвилиною мовчання усі присутні вшанували пам'ять Героїв Майдану, героїв АТО, які померли за світле майбутнє України, мирних жителів, які полягли в неоголошеній війні на Сході України. Вогонь запаленої свічки є символом того, що: «У пам’яті вони назавжди залишились».

Директор школи В.А.Пелешок закликав учнівську молодь не забувати героїчні сторінки нашої історії, коли проливали кров патріоти, і вшановувати пам'ять героїв цих історичних подій. Адже хто не знає минулого, той не вартий майбутнього.

Герої не вмирають! А живуть у наших душах, торкаються струн нашого серця. Хай пам’ять про усіх невинно вбитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.

 

 

Переглядів: 310 | Додав: nechuporuk1984 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]