Субота, 18.05.2024, 10:15
Вітаю Вас, Гость
Головна » 2013 » Травень » 28 » Особливості викладання предметів у 5-х класах за новою програмою
17:35
Особливості викладання предметів у 5-х класах за новою програмою
Міносвіти рекомендує активізувати підготовку вчителів 5-х класів
Регіональним управлінням освіти та школам надіслано рекомендації щодо організації навчально-виховного процесу у 5-х класах, пов’язані з впровадженням нового державного стандарту.

Відповідні рекомендації підготовлені з метою організованого переходу на новий Державний стандарт базової і повної загальної середньої освіти, у відповідності з яким, починаючи з 2013/14 навчального року, 5 класи українських шкіл перейдуть на навчання за новими програмами для учнів 5-9 класів загальноосвітніх навчальних закладів.

Як відомо, з 1 вересня в основній школі розпочнеться поступове впровадження нового Державного стандарту базової та повної загальної середньої освіти й нових навчальних програм з усіх базових дисциплін.

У Міносвіти зазначають, що серед основних новацій є вивчення учнями п’ятих класів двох іноземних мов, початок вивчення інформатики, посилення використання здоров’язбережувальних технологій та приділення підвищеної уваги природничій та екологічній освіті.

У профільному відомстві наголошують, що місцеві органи управління освітою та обласні інститути післядипломної педагогічної освіти мають забезпечити підготовку вчителів п’ятих класів, які розпочнуть роботу за новим Державним стандартом.

Перед навчальними закладами постає низка завдань щодо підготовки вчителів до реалізації змісту нових Державних стандартів, нових програм, науково-методичного та матеріально-технічного забезпечення навчально-виховного процесу.

З метою вирішення вищезазначених проблем у міністерстві рекомендують скоординувати роботу усіх регіональних методичних служб. Обласним інститутам післядипломної педагогічної освіти доцільно найактивніше проводити підготовку вчителів, які забезпечать викладання предметів у 5 класі в 2013/14 навчальному році.

Також у міністерстві зазначають, що організаційними формами роботи щодо підготовки педагогів, які працюють у 5-х класах можуть бути спеціальні курси та семінари підвищення кваліфікації для вчителів, проведення спеціальних тренінгів з проблем наступності навчання тощо.

Лист міністерства також містить поради щодо адаптації учнів при переході з початкової школи до середньої школи, поради для батькам п’ятикласників та рекомендації щодо особливостей викладання базових дисциплін у 5-х класах загальноосвітніх навчальних закладів. Зазначена інформація має бути доведена до відома керівників загальноосвітніх навчальних закладів та вчителів.

Посилання за темою:

> Лист МОН "Про організацію навчально-виховного процесу у 5-х класах загальноосвітніх навчальних закладів і вивчення базових дисциплін в основній школі"
> Навчальні програми для 5-9 класів загальноосвітніх навчальних закладів (новий стандарт)

За матеріалами: Освіта.ua
Дата публікації: 27.05.2013


Переглядів: 746 | Додав: tiramisu | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]